LASERONTHARING

Heb je last van overbeharing op het gelaat of ergens anders op het lichaam of heb je last van ingegroeide haartjes? Voor mensen met overbeharing is een leven zonder beharing bijna niet voor te stellen,  maar is er een oplossing daarvoor. Voor zowel vrouwen als mannen kan overbeharing een esthetisch probleem vormen. Hoe fijn is het om niet meer te hoeven scheren/harsen, geen geïrriteerde huid meer na het scheren. Ga niet nog langer wachten en kies voor het definitief ontharen.

 

Bij Sal Huidtherapie werken wij met de medische gecertificeerde laser Spark Pro diode laser 808nm. Diode laser is dé gouden standaard op het gebied van laserontharing. Deze ontharingstechnologie biedt maximaal comfort, dankzij het unieke contactkoelsysteem. De laser levert tevens optimale resultaten op, na de eerste behandeling is er al zichtbaar resultaat. Met deze krachtige laser kunnen we alle huidtypes veilig en effectief behandelen. Alleen gepigmenteerde haartjes kunnen definitief verwijderd worden, blonde en grijze haartjes komen niet aanmerking voor laserontharing.

 

Hoe werkt laserontharing?

Tijdens een laserbehandeling geeft de laser een lichtpulse, wat vervolgens nauwkeurig geabsorbeerd wordt door het pigment in de haarwortel. Dit licht wordt daarna omgezet in warmte en vernietigt het de haarwortel zonder omliggende huidstructuren te beschadigen. Dit proces is alleen effectief in de groeifases van de haren. Omdat tijdens een laserbehandeling niet alle haartjes zich in de groeifase bevinden, kunnen niet alle haartjes tegelijk in één behandeling vernietigd worden. Om deze reden zijn er meerdere behandeling nodig. Gemiddeld zijn 6 tot 9 behandeling nodig, echter afhankelijk per behandelgebied kan het aantal behandelingen dat nodig is variëren. Een interval van 6 weken tussen de behandelingen wordt gehanteerd.

 

Wanneer mag je geen laserontharing ondergaan?

In sommige situaties kan laserontharing absoluut niet wordt uitgevoerd, namelijk bij:

  • Sommige medicijnen en kruidenpreparaten maken de huid overgevoelig voor licht, bijvoorbeeld: roaccutane, isotretoine/ vitamine A crème, antidepressiva, St. Janskruid, antibiotica of penicilline.
  • Zwangerschap
  • Pacemaker of inwendige defibrillator
  • Keloïde reactie van de huid wanneer men wondjes heeft (verdikt/verbreed littekenweefsel)
  • Huidkanker en leukemie

 

Voorzorg

Vanaf 6 weken vóór de behandeling adviseren wij niet te epileren, te harsen of andere ontharingsmethoden te gebruiken. Enkel scheren en knippen mag. Ook adviseren wij 6 weken vóór de behandeling niet te zonnen, onder de zonnebank te gaan of zelfbruinende crèmes te gebruiken.

 

 Nazorg

Tijdens een laserontharingsbehandeling gaat veel warmte in de huid, het is belangrijk dat deze warmte na de behandeling makkelijk eruit kan. Daarom adviseren wij 48 uur na de behandeling geen gebruik te maken van de sauna, zwembad of heet douchen. Ook adviseren wij 6 na de behandeling niet te zonnen of naar de zonnebank te gaan en adviseren wij om zonnecrème te gebruiken.

Om ongemakken te voorkomen is het belangrijk dat je ten alle tijden veranderde situaties omtrent medicijngebruik, zwangerschap/borstvoeding, zongedrag vóór elke behandeling door te geven aan je behandelaar.

Twijfel je of de behandeling geschikt is voor je huid? Wij bieden een gratis proefpulse aan, waarbij een klein gedeelte van de huid wordt behandeld.

Laserontharing kan in sommige gevallen in aanmerking komen voor vergoeding vanuit je zorgverzekering. Neem contact op voor meer informatie.